Pandemi döneminde ve uzaktan çalışma sisteminde şirket içi suiistimaller arttı mı? | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Hile Denetimi Uzmanı ve Mali Müşavir Fikriye Aslan: Pandemi döneminde ve uzaktan çalışma sisteminde şirket içi suiistimaller arttı mı? Çetin Ünsalan’ın hazırlayıp sunduğu Reel Piyasalar programının bu bölümünde Hile Denetimi Uzmanı ve Mali Müşavir Fikriye Aslan konuğumuz oldu.  
Hile Denetimi Uzmanı – Mali Müşavir Fikriye Aslan: Fatura Fotokopisi İmzalamayın! | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Çalışanların yüzde 75’inin fırsatını bulduğunda hile yapma potansiyelinde olduğunu belirten ve yöneticileri uyaran Hile Denetimi Uzmanı – Mali Müşavir Fikriye Aslan, Reel Piyasalar programının konuğu oldu. Yöneticilerin güven ama kontrol et düsturuyla hareket etmeleri gerektiğini belirten Aslan, hilelerin genellikle küçük rakamlarla ancak devamlı olduğuna dikkat çekti. “Para her kapıyı açar ama kilitleyemez.” diyen Aslan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.  
TSPB Birlikte Eğitim Mesleki Gelişim Eğitimleri | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Çalışan Hileleri Hileden en çok etkilenen sektörler nelerdir? Hile yoluyla kaybedilen tutarlar hakkında fikriniz var mı? Hile en çok şirketlerin hangi bölümlerinde yapılır? Çalışanlar neden hile yaparlar? Hileyi en çok kadınlar mı erkekler mi yapar? Hile ne kadar zamanda bulunabilir? Hilenin belirtileri var mıdır? Hileyi önleme yolu var mıdır? Hileyi tespit ettiğimizde ne yapmalıyız? Hilekarı sorgulama teknikleri nelerdir? Merak ettiğiniz soruların cevabını eğitimimizde bulacaksınız. 17-18 Mart 2016 tarihlerinde “Çalışan Hileleri”eğitimine bekliyoruz. Önemli Not: Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan lisans düzeyinde, herhangi bir kurumda çalışmayan öğrenciler Mesleki Gelişim Eğitimlerimize ücretsiz katılabilmektedir. Kontenjanımız her eğitim için 5 kişi ile sınırlıdır.Tasarruf ve yatırımla ilgili temel bilgilere www.paramveben.org ve www.yatirimyapiyorum.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz.
Fortune Dergisi Şubat 2015 sayısındaki yazımız. | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Fortune Dergisi Şubat 2015 sayısındaki yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz… Ayrıntılı bilgi ve kaynak için tıklayınız…
Turyap 2. Grup toplantısında “Emlak Sektöründe Karşılaşılan Hileler ve Belirtileri“ toplantısı yapıldı. | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Hızla gelişen emlak ve inşaat sektöründe, akıl almaz yolsuzluk ve hile olayları artarak devam etmektedir. Bu hilelerden kurtulma yolları ve hilenin belirtilerini ve önleme politikaları üzerinde bilgilendirme toplantısında bir araya geldik. Hile farkındalığı konusunda bilgilendirmeler yaptık. Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
Hayatımız Sigortalı dergisinin Ocak 2015 sayısındaki yazımız. | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Pusula Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Danışmanlığı Kurucusu Fikriye Arslan, bazı sigorta hilelerini sigorta şirketleri ve eksperlerin tespit etmesinin zor olduğunu belirtirken mali müşavir kökenli olmasının hasarların gerçekliğini ortaya çıkarmasında büyük rol oynadığını belirtiyor. Ayrıntılı bilgi ve kaynak için tıklayınız…
Şemsiye Dergisinin Aralık 2014 sayısındaki yazımız. | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Sigorta hilelerinin bazılarını sigorta şirketleri ve eksperlerin tespit etmesinin zor olduğunu belirten Pusula Adli Muhasebe ve Hile Denetimi Danışmanlığı Kurucusu Fikriye Arslan, hasarların gerçekliğinin ortaya çıkarılmasında şirketlere destek olduğunu söylüyor. Ayrıntılı bilgi ve kaynak için tıklayınız…
Ekopolitik konuğu Fikriye Aslan (03.12.2014) | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Pusula Danışmanlık ve Adli Muhasebe Uzmanlığı Firma Sahibi Fikriye Aslan Çetin Ünsalan ile Ekopolitik’e konuk oldu.  
Suistimalin yıllık zararı 3.7 trilyon dolar (01.12.2014) | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Önlem alınmazsa yıkıcı suistimaller,şirketleri 3 yıl içinde iflasa sürükleyebilir.En büyük zararı etkin bir kontrol sistemi kurmadıkları için küçük işletmeler görüyor.Hileye uğrayanların ortalama yüzde 58’i zararlarını sonradan tazmin edemiyor. En sık görülen suistimal türüyse yüzde 85 oranla işletme varlıklarını kötüye kullanmak olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde gerçekleştirilen suistimallerin büyük bir kısmı, şirket sahiplerinin bu konunun bilinmesini istememelerinden dolayı kayıtlara geçmeden kayboluyor. Dünya verileri ile bir karşılaştırılma yapılamasa da, hilenin ülkemizde de ekonomiye verdiği zararınküçük olmadığını biliyoruz. Dünyada ise ACFE (Uluslararası Sertifikalı Suistimal Uzmanları Birliği) verilerine göre; 2013 yılında, suistimalin yol açtığı kayıp yaklaşık 3.7 trilyon dolar. Şirketler yıllık cirolarının ortalama yüzde 5’ini suistimalden dolayı kaybediyor. Ayrıntılı bilgi ve kaynak için tıklayınız
Sigorta şirketini kandıranların yüzde 85’i tespit edilemiyor (25.07.2014) | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Amerika ve Avrupa’da 3 bin dolarların üzerinde olan kişi başı yıllık sigorta harcaması, Türkiye’de 150 dolarlar civarında. Birçok tüketici sigortaya verdikleri paranın boşuna olduğunu düşünüyor. Sigortadan kazanmanın yolunu hileli yollarla da olsa ödediği primi geri almak olarak görüyor. Türkiye’nin şirket dedektifi olarak bilinen şirketi Pusula Hile Denetim Danışmanlığı, en fazla şirket dışı suistimalin sigorta sektöründe olduğunu ortaya koyuyor. Avrupa Sigorta ve Reasürans Federasyonu (CEA) verilerine göre sigorta şirketleri suistimallerin sadece yüzde 5-15’lik kısmını saptayabiliyor. Böylece sigorta sahtekârlarının en az yüzde 85’i ceza almaktan kurtularak yaptığı yanına kâr kalıyor. Sertifikalı Hile Denetim Uzmanları Vakfı ACFE’nin 2012 Küresel Araştırma Raporu’na göre sigorta sektöründe suistimaller, en çok yüzde 31 ile fatura hilelerinde, yüzde 27 ile yolsuzluk, yüzde 17 ile çek tahsilatında görülüyor. Ayrıntılı bilgi ve kaynak için tıklayınız
İşte size bir şirket dedektifi – gozlemgazetesi.com (11.07.2014) | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Siz hiç şirket dedektifi ile karşılaştınız mı? Ben karşılaşmamıştım Fikriye Aslan’ı tanıyana kadar… Müthiş bir iş… O kadar gerekli ki… Pusula Hile Denetim’in Kurucusu Fikriye Aslan Türkiye’nin ilk şirket dedektifi… Şirketlerde yıkıcı suistimaller, yatırım, ortaklık ve beyaz yaka hilelerini ortaya çıkarıyor. Hem de bilgi ve belgeye dayalı olarak… Mahkemeler bu bilgileri dikkate alarak karar veriyor. Şirket hileleri ile ilgili çalışırken önemli bilgiler de ortaya çıkıyor… İşte bazı başlıklar. Hile yapan izne çıkmıyor… Masasında asla kalkmayan çalışanlar hile ile ilgili olabilir. Miras kaldı iddiası ile savurganca harcama yapan ortakların durumundan şüphelenmek gerekiyor. İkinci adamlar genellikle fos çıkıyor. İkinci adamlara karşı duyulan fazla güven yüzünden gerekli denetimin yapılmaması şirketleri iflasa sürüklüyor. Yatırım, sigorta, sağlık, kimlik, telekomünikasyon, işe alım, banka, mortgage, şans oyunları, online alışveriş, kredi kartı gibi birçok hileye başvuruluyor.  Türkiye’de ise en fazla mali tablo hileleri yapılıyor. Şirketin geliri olduğundan fazla ya da eksik gösterilerek üst düzeydeki yönetici yanıltılıyor. Ayrıntılı bilgi ve kaynak için tıklayınız
Fikriye Aslan +1 TV Yeşil Ekonomi Programı Celal TOPRAK’a konuk oldu (04.07.2014) | Pusula Adli Muhasebe Uzmanlığı
Pusula Danışmanlık ve Adli Muhasebe Uzmanlığı Firma Sahibi Fikriye Aslan  1 TV Yeşil Ekonomi Programı Celal TOPRAK’a konuk oldu.  
E-Posta bültenimize kayıt olmak ister misiniz?

E-Bültenimize kayıt olun, duyurulardan ve makalelerden önce siz haberdar olun.

Copyright © 2024. Pusula Danışmanlık ve Adli Muhasebe Uzmanlığı
Alaturka Dijital